Search

ANTISTRESNI KRISTALI - KRISTALI KI POMIRJAJO IN ODPRAVLJAJO TESNOBO

Updated: Dec 14, 2020


ANTISTRESNI KRISTALI KRISTALI, KI POMIRJAJO IN ODPRAVLJAJO TESNOBO


Je vaše življenje doseglo vrelišče? Če stalni kaotični krog stresa ogroža vaše zdravje in duha, razmislite o zdravljenju na duhovni ravni. Uporaba pomirjujočih kristalov za tesnobo pomaga pomiriti in zdraviti vaš um, telo in duha ter vam pomaga resnično priti do korena vašega problema.

Gotovo je eno - tempo življenja se ne upočasnjuje. Sodobno življenje lahko hitro poruši mirno, sestavljeno duhovno harmonijo, ki jse nahaja v vseh nas. Ko pa nekateri dogodki v našem življenju postanejo prevelik izziv, se stopnja stresa in tesnobe povečata. Pojava tesnobe in depresije sta eni od najpogostejših duševnih bolezni pri nas. Čeprav ju je mogoče zdraviti tudi brez zdravil s pomočjo kristalov, se premnogi še vedno odločajo za anitbiotično medikativno obliko zdravljenja. Oboje je mogoče omiliti in ozdraviti tudi z naravnimi primočki, ki so nam vsem na voljo. Morda najprej pogovor in zaupanje svojih problemov in težav nekomu, ki nam je blizu. Pogovor in pomoč prijateljev ali družinskih članov, ki jim zaupamo, nam lahko pomaga pri tem, da stvari pogledamo iz drugega zornega kota. Tako lahko postanejo težave, ki so se nam zdele nepremaljive in nerešljive, veliko manjše in seveda rešljive.

Razen tega, da se s kom pogovorite, se lahko odločite tudi za to, da pričnete z zdravljenjem samega sebe s pomočjo kristalov.

Uporabite kristale za pomiritev kot globok izdih za dušo. Kristali, ki nudijo pomoč pri razreševanju občutkov tesnobe lahko pomagajo odkleniti vrata notranjega miru. Poiščite si prepotrebno zavetje sodobnega življenja tako, da si vsak dan vzamete čas za meditacijo in se izognete stresu. S kombinacijo pomirjujočih in sproščujočih frekvenc kristalov, združenih z meditacijo in jogo, ustvarite popolne pogoje za zdravljenje na vseh ravneh. Meditacija s kristali vam pomaga, da se povežete z njihovimi visokimi vibracijskimi frekvencami, kar lahko vaše čakre odpre globlji stopnji zdravljenja. Preden pa pričnemo s terapijo s kristali, pa naredimo ozemljitveno tehniko, ki pomaga našima duši in telesu, da se odpreta za preobrazbo.

Med meditacijo je potrebno preprečiti, da bi naš um pohajkoval od ene misli k drugi, zato je nujna prizemljitev. Začnite z razsvetlevanjem telesa s kristalom selenita (kot smo delali na vajah transformacije), potrebno je odstraniti vse negativnosti okoli sebe in se osredotočiti na svetlobo vašega celotnega telesa. Prav tako je zelo zaželjeno, da pred izvajanjem meditacije s kristali očistite tudi prostor, v katerem boste izvajali terapevsko delo na sebi. Prostor prečistimo z žajbljem, svetim lesom ali z dišečimi paličicami.

Nato v vsaki roki držite ozemljitvene kamne, kot sta hematit ali rdeči granat, medtem pa si predstavljajte, da se vaša razpršena energija združuje v mirnem valu sprostitve in umirjenosti. Ko začutite, da ste zasidrani in prizemljeni, ste pripravljeni na vaše zdravilno energijsko delo.

Obstaja več kristalov, ki so kot naročeni, da v vaše življenje prinašajo pomirjajočo energijo in odpravljajo tesnobnost.


Ahat iz modre čipke je po mojem mnenju eden najboljših kristalov za lajšanje tesnobe in stresa. Njegova čudovita barva mavrice oddaja pomirjujoče vibracije, ki prinašajo mir in vam pomaga, da se sprostite. Vsakodnevno držanje kristala in meditacija z njim pomagata pomiriti živce in zmanjšati tesnobo. Če ste nekdo, ki trpi za tesnobo vsak dan, poskusite nositi zapestnico iz modrega čipkastega ahata ali v žepu nositi enega od teh zdravilnih kristalov. Uporabite tudi kristalno olje, ki ga večkrat na dan vtrete v vaše telo. Modri ​​čipkasti ahat je tudi kristal, ki pomaga pri umirjanju hiperaktivnih otrok. Pomaga tudi pri umirjanju hišnih ljubljenčkov.

Lahko si pomagate tudi z esenco za umirjanje, v kateri so mešanica ametista, modrega ahata, zelišč in eteričnih olj.


Lepidolit je prav tako zelo učinkovit kristal za umirjanje tesnobe. V sebi naravno vsebuje litij, ki je pogosto uporabljen v zdravilih proti tesnobi. Povezava s tem nežnim kristalom prinaša ravnovesje v času stresa in kaosa. Še posebaj čudovito ga je uporabljati med meditacijo. Postavite ga na tretje oko ali v obeh rokah držite košček, s katerim si zagotovite udobje in harmonijo.


Selenit ima izredno visoko vibracijsko energijo in deluje kot vir svetlobe, na katerega se lahko “priklopite”. Ko ste vključeni v tok svetlobne energije, vanj ne more vstopiti temnejša ali močnejša energija (tesnoba). Zato je Selenit tako močan kristal za sproščanje stresa in tesnobe. Poleg tega, da vašega duha napolni s svetlobo, vaše energijsko polje očisti tudi kakršnekoli težke ali goste energije. Tako lahko svoje vibracije dvignete na višjo frekvenco.


Dimni Kremen je močno ozemljen kristal , ki vam pomaga sprostiti neželene energije, shranjene v vašem energetskem polju.


Šungit tudi pomaga pri lajšanju tesnobe in tudi nespečnosti. To je starodaven zdravilni kamen, star naj bi bil približno 2 milijardi let. Pomaga pri razstrupljanju in prečiščevanju telesa in energijskega polja, pomaga vam, da se znebite negativnih energij in vsega, kar v vašem telesu ogroža zdravje (kot je tesnoba). Mnogi ljudje v Rusiji ga uporabljajo v svoji pitni vodi zaradi dokumentiranih koristi za zdravje. Šungit je učinkovit tudi pri razbijanju elektromagnetnih valov, ki so škodljivi (v mobilnihtelefonih, računalnikih indrugih elektronskih napravah).


Črni turmalin Ko vas prevzameta skrb in strah, posezite po črnem turmalinu kot po svoji »varnostni odeji«. Držite košček v vsaki od rok in si predstavljajte, da so vaši strahovi, skrbi in tesnoba prehajajo v črna kristala.


Fluorit imenujemo tudi "Mavrični čuvaj" V vaše življenje vnaša vibracije miru, umirjenosti in blaženosti, zaradi česar je najboljša hladna tabletka v kraljestvu mineralov. Tvorba fluorita prispeva k močnim lastnostim sprostitve. Sestavljen iz običajnih mineralov z močnimi prečiščevalnimi učinki kot sta kremen in kalcit, je ta večbarvni kristal eden najboljših za zdravljenje in pomlajevanje duha in telesa. Ko meditirate s fluoritom, si predstavljajte, da je vaše energijsko telo napolnjeno s čudovito belo svetlobo, ki vas uravnoteži s samim seboj in s svetom.


Angelit je kristal angelov varuhov. Opominja vas, da nikoli niste sami. Ko se na globoki ravni povežete z angelitom vam omogoča, da premostite vrzel med fizičnim svetom in nebesnim kraljestvom, kjer lahko dostopate do sistema podpore angelov, ki vas nadzirajo. Ko ste vključeni v podporo in smernice, ki so vam s strani angelov na voljo, bodo vsi vaši občutki zaskrbljenosti, tesnobe ali strahu izginili. Tolažilne lastnosti so tiste, zaradi katerih je angelit tako izvrstno sredstvo za lajšanje tesnobe. Umirite stresne občutke s pomirjujočo energijo vašega angelit kristala. Angelit je torej tudi zelo učinkovit pri povezovanju z angelskim svetom.


Ametist je nežen kristal, ki pomaga odpreti in aktivirati čakro tretjega očesa, energetsko središče, povezano z vašim umom. Ko postavite kristal na čelo, se vaše telo in misli sproščajo. Kristal odžene vse kaotične in zaskrbljene misli. Z bistrim umom se lahko skozi stresne situacije premikate z občutkom miru in umirjenosti. S svojo globoko vijolično barvo in privlačno tvorbo geode ima ametist takoj pomirjujoč učinek na vse okoli sebe, ne glede na to ali ga v kristalnem nakitu ali je namešćen kot velika kopica v vaši sobi.


Kako še uporabiti pomirjujoče kristale za zmanjšanje tesnobe?

Ustvarite krog kristalov za zmanjšanje tesnobo tako, da izberete svoje najljubše kristale in jih postavite v krog. Nato se usedite na sredo kristalnega kroga, da se obkrožite z energijo Zemlje. Izberite enega ali več kristalov. Položite jih na svoje telo, položite si dimni kremen pred noge in v vsaki roki držite dimni kristal in kristal hematita. Ko sedite v tem krogu najprej vdihnite energijo zvoka OM. Nato za nekaj trenutkov zadržite energijo OMa. Izdihnite OM. Kombinacijo OM / dih ponavljajte tako dolgo, da začutite, kako tesnoba, zapušča vaš um, telo in duha. Kot rečeno bstaja veliko različnih pomirjujočih kristalov za tesnobo in vsak bo za vas deloval po svoje. Zaupajte svoji intuiciji, ko izbirate zdravilne kamne, ki jih boste uporabili. Če se vam zdi, da vas privlači določeni kristal, zaupajte svoji notranjosti in se prepustite prav temu. Najboljše je, da se osebno dotaknete in začutite pomirjujoče kristale. Primite vsakega v roko in preverite, v dotiku s katerim se najboljše počutite.


Crystal Muse