Search

KRISTALI POMAGAJO PRI ZDRAVLJENJU JEZE; IZ JEZE V LJUBEZEN

Updated: Dec 14, 2020

Kristali pomagajo pri zdravljeneje jeze: prehajam IZ JEZE V LJUBEZEN


Jeza je zelo močno čustvo. Če je ne znamo uravnavati in sproščati, se lahko zgodi, da prevzame nadzor nad nami in nas vodi skozi življenje in vsakdanjik po napačni poti. Izražanje jeze je potrebno za boljše počutje in čustveno ravnovesje, moramo pa se naučiti tudi tega, kako jezo sproščati. Ko predolgo pustimo, da se jeza v nas razrašča, je čas, da se naučitmo kako obvladati občutek jeze in kako preprečiti, da bi prevzela nadzor nad našim življenjem. Naučimo se to na kar najbolj zdrav način.

Postopek za preobrazbo jeze, ki ga tukaj opisujem, vam bo pomagal, da boste prestopili iz čustev jeze v novo, izboljšano čustveno stanje. Pomagal vam bo reprogramirati energijo negativnih čustev jeze v izboljšano stanje umiritve, zadovoljstva in na koncu tudi ljubezni.

Postopek vključuje dnevnik, kamor boste zapisovali svoja čustva jeze. Poiskati morate vzroke zanjo, časovno opredeliti, kdaj se je pričela jeza kopičiti v vašem telesu. Pripravljeni morate biti prevzeti nadzor nad stanjem svoje jeze, namesto da bi ji pustili, da ona nadzira vas.

Zakaj je to potrebno:

Preden se boste premaknili naprej k ozdravitvi je pomembno, da si vzamete čas in da razumete, zakaj se tako počutite, sicer postopek ne bo uspešen.


POSTOPEK

Vzemite list papirja in odgovorite na naslednja vprašanja popolnoma iskreno. Nasvet: med pisanjem odgovorov držite kristal kamene strele v vaši nedominantni roki – torej v tisti roki, s katero ne pišete, da boste v svoje odgovore prinesli več jasnosti.

Kako jeza vpliva na vaše življenje?

Kdaj ste nazadnje v zadnjem mesecu doživeli jezo?

Kako je videti jeza, kaj čutite v sebi?

Kako reagirate, ko ste v stanju jeze? Ali se izogibate ljudi, dvigujete glas, jočete, se prepirate?

Kako se ob izkušnji jeze počutite na fizični, čustveni in duševni ravni?

Kako bi sproščanje in obvladovanje jeze spremenilo vaše življenje?


Poskusite ugotoviti, kdaj ste se pričeli odzivati na jezo na način kot se trenutno odzivate (pred koliko časa/določite leta - v mladosti - v srednjih letih - pred partnerstvom - med partnerstvom - pred rojstvom otrok - po rojstvu otrok; kaj je sprožilec vaše jeze?)

Odgovorite na vsa ta vprašanja na list papirja in si resnično priznajte svoje občutke, ki jih čutite ob pisanju dnevnika. Napišite vse brez zadržkov. Ta dnevnik je namenjen samo vam. Sami se morate soočiti s svojimi čustvi in s spremembami, ki jih ta čustva povzročajo.

Ste pripravljeni, da to svojo jezo in vse posledice, ki jih nosi, spremenite v stanje ljubezni?


KRISTALI ZA PREPREČEVANJE STANJA JEZE

Najboljši kristali za preprečevanje stanja jeze so tisti, ki vam pomagajo, da se iz tega stanja premaknete v stanje, ki vas bolje podpira. Ker se jeza pri nas lahko kaže na različne načine, obstajajo tudi različni kristali za pomiritev. Ti bodo to nezaželeno stanje preoblikovali in podprli vaš nov namen.

ROŽEVEC je eden izmed najbolj učinkovitih kristalov za zmanjševanje in preobrazbo čustev jeze. Ta kristal je še posebej močan in najbolj učinkovit kot pomoč pri prehodu iz jeze v ljubezen, najvišjo vibracijo na planetu. Z roževcem, ki svoje energetsko polje napolni z najvišjimi vibracijami svetlobe vam bo uspelo, da iz sebe sperete vse stanje besa. Njegova mehka in nežna enegija pa vas bo vodila k temu, da postanete nežni in ljubeči. Kristal roževca si polagajte na srčno čakro vsak večer ali uporabljajte verižico z obeskom roževca, ki bo spodbujala vašo srčno čakro. Eden od ritualov za pomoč s kristalom roževca je tudi ta, da držite kristal roževca v dlani, dlan približate obrazu in globoko 6-krat vdihnete energijo kristala v svoje telo. Število 6 je število, ki predstavlja ljubezen. Med vdihom si predstavljajte, da vdihujete ljubezen, izdihujete pa jezo, ki je morda še prisotna v vašem telesu.

Poleg roževca uporabljamo še tri druge kristale za prehod iz vibracij jeze v vibracije ljubezni. To so:

MALAHIT je močan kristal in zaradi tega se mora z njim ravnati previdno. Uporablja se samo v polirani obliki. Kristal malahita pomaga umiriti razburkana čustva in jih preoblikovati v stanje ljubezni. Malahit je najbolje polagati na srčno čakro ali ga uporabljati kot žepni kristal, ki ga nosimo v torbici ali v žepu, da nam pomaga ohranjti umirjenost in stanje ljubezni.

KAMENA STRELA je zaradi svoje edinstvene spiralne kristalinske oblike najmočnejši ojačevalec zdravljenja in energije na planetu. Odblokira naše blokade v telesu in uravnava energijo. Uporabljamo jo na način, da iz naše srčne čakre izvlečemo negativna čustva in jih prečistimo.

SELENIT ima zelo fine vibracije in prinaša jasnost uma, odpira kronsko čakro in čisti negativno energijo iz telesa. Selenit pomirja ter postopoma vliva občutek globokega miru. Je odličen za uporabo pri meditaciji in pri duhovnem delu preoblikovanja.


KRISTALNI NAKIT ZA NOŠENJE

Priporočam vam, da izkoristite moči kristalov tudi tako, da nosite nakit s kristali, ki bodo še dodatno podprli vašo namero, da preobrazite (transformirate) čustva Iz jeze v Ljubezen. Z nošenjem kristalnega nakita blizu telesa oziroma srca si zagotovite, da vam je energija ljubezni vedno na voljo in si na ta način dvigujete ferkvenco ljubezni. Priporočam kristalni nakit verižico roževca, kamene strele in malahita.

V pomoč pri dviganju ferkvence ljubezni vam bodo tudi kristalne svečke z namero ljubezni. Te so narejene tako, da vam dvigajo razpoloženje in ga spreminjajo v čisto ljubezen. Energija kristala v svečki, pravilna izbira eteričnih olj za ta namen in programiranje svečke je pravi način, da se premaknete v vaši nameri ter dosežete stanje ljubezni.

Prav tako je čudovit opomnik in spodbujevalec vaše ljubezni tudi kristalno olje Esenca ljubezni, ki vsebuje kristale roževca in namenskih eteričnih olj, združenih v čudovit pripomoček, ki si ga vtirate v telo vedno, ko se vam zdi, da vam energija ljubezni pada.